Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Έφηβοι, Σεξ και TV για τα καρναβάλια!


- Καλά θεά η Τζούλια Αλεξανδράτου!
- Τι λες ρε; Η Σάσα Μπάστα είναι πολύ καλύτερη!
.....
- Μα καλά, με τόσα λεφτά που τρως στα ηλεκτρονικά, αν τα μάζευες θα πήγαινες άνετα στις πουτάνες!
- Τι λες ρε; Πιο ακριβές είναι οι πουτάνες από τα ηλεκτρονικά. Τουλάχιστον σε αυτά παίζω πολύ περισσότερες φορές με τα λεφτά που θα έδινα για μία φορά στις πουτάνες...

Διάλογος τριμελής εφηβικής παρέας αγοριών στο δρόμο προφανώς πάνω στην διαδρομή "φροντιστήριο - σπίτι".
Περπατούσα δίπλα τους και άκουγα με προσοχή τα παραπάνω. Καλός ο συνειρμός από την Τζούλια στην Σάσα.. Αλλά από την Σάσα στις πουτάνες, δεν μπορούσα με τίποτα να το χωνέψω!
Τα τηλεοπτικά πρότυπα βλέπεις έχουν κάνει τόσο σαφή τον συνειρμό, που τελικά έχουμε χάσει την ουσία. Λες και το σεξ είναι τα πάντα. (όχι δε λέω, πανέμορφο είναι το σεξ, αλλά λίγο κράτη ρε παιδιά, βλέπουν και ανήλικα..)
Κατά το απογευματινό ζάπινγκ, έπεσε το μάτι μου στην εκπομπή του Μεγαλούτσικου (με Μ κεφαλαίο), αυτήν που τραγουδάς φάλτσα και κερδίζεις.. Καλά οι μελισσούλες και τα μέλια.. Αυτές οι ξεβράκωτες γκόμενες που κουνιούνται με χάρη και κοιτάζουν το φακό με βλέμμα που πραγματικά θυμίζει κάτι από επαγγελματική τσόντα (ούτε καν οικιακή, γιατί είμαστε και επαγγελματίες, αγάπη μου), τι τις θέλουν απογεματιάτικα; Και όχι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις κυρίες - την δουλειά τους κάνουν άλλωστε. Με αυτόν τον Μεγαλούτσικο τα έχω πάρει. Το έχει παρακάνει με το ξεπούλημα γυναικείων κορμιών στον βωμό της τηλεθέασης. Αμάν πια, σιχτήρισα και τσαφ! αλλάζω κανάλι για να μάθει αυτός!
Όσο για τους νεολέους, δεν ξέρω που πάνε αυτοί οι τύποι. Τις προάλλες μου ζήτησε ο 15χρονος αδερφός μου βοήθεια σε ένα ερωτηματολόγιο που κάνανε για την επίδραση της ροκ μουσικής στους εφήβους. Εκεί που διάβαζα τις ερωτήσεις κολλάω άσχημα: "Πιστεύετε ότι η ροκ μουσική σχετίζεται με τον σατανισμό;". ΕΛΕΟΣ! Πού ζούμε; Στο 1900; Υπάρχουν ακόμα τέτοιες αντιλήψεις; Και μάλιστα από εφήβους;
-Ποιος έγραψε αυτή την ερώτηση ρε bro;
- Ο συμμαθητής μου ο Γιάννης.
- Την παλεύει ο Γιάννης;
Και μετά ήρθαν τα emo. Τι μαλακιά κι αυτό πάλι; Και τώρα με τις απόκριες έχουν διπλασιαστεί τα καταρραμένα! Στα δικά μου τα χρόνια (πριν 5χρονια τέλειωσα το λύκειο) τα πράγματα ήταν πιο απλά. Οι τάδε ήταν trendy γιατί φορούσαν μάρκες, οι άλλοι ήταν μεταλάδες γιατί ακούγαν metal, οι άλλοι hip-hopάδες για τους αντίστοιχους λόγους κι έμεις είμασταν αυτοί με τα μαύρα γιατί την είχαμε δει "αλλιώς" και ακούγαμε ροκ (τον τίτλο "οι κοπέλες με τα μαύρα" μάθαμε ότι τον κατείχαμε μετά που τελειώσαμε το λύκειο και είχε πάρα πολλή πλάκα!).
Τελοσπάντων, βλέπω τον αδερφό μου να έχει όσες τσόντες θέλει από το internet συν την συλλογή από τους φίλους του και παράλληλα να μην ξέρει με ποιον τρόπο την πέφτεις σε μία κοπέλα. Τις προάλλες με ρώτουσε πάλι: "και τι της λες; πώς την πλησιάζεις; πώς θα καταλάβεις άμα της αρέσεις κι εσύ;". Τέτοιο καταρράκτη από απορίες είχα καιρό να τον ζήσω. Και τι να απαντήσω η δόλια και πώς να βοηθήσω, που έχουν ξεχάσει πώς επικοινωνείς με τον άλλον χωρίς την χρήση κινητού ή υπολογιστή.
- Ρε bro, τι λέτε με τους φίλους σου όταν βγαίνετε;
- Ε, τίποτα, πάμε στα G-net και παίζουμε.
- Ε, και δεν λέτε τίποτα;
- Δεν προλαβαίνουμε. Παίζουμε.
- Δηλαδή, σόρρυ, πώς επικοινωνείτε;
- Ε.. ξέρω 'γω.. δεν επικοινωνούμε!
Και μένω με το στόμα ανοιχτό!
Αχ είμαστε για τα καρναβάλια τελικά...

3 σχόλια:

Μπακαλόγατος είπε...

polles fores anarotiemai gia auta ta paidia....emeis oi endiamesoi genia isos na tous katalabenoume perissotero....eunouxismena agorakia apo polu ksepetagmena koritsakia.Emeis mexri k to lukeio EROTEUMOMASTAN platonika....agna....tora kanoun sex apo to gumnasio....de leo kalo to sex alla....ta xronia ths agnothtas...DEN ta allazo!

*polu kalo to blog sou"

manikaki είπε...

Πέτρο,
Είπες "πλατωνικά.." χα.. Μου φαίνεται πως σήμερα ο Πλάτωνας πήγε μια βόλτα στο sex shop.. λολ!

*ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. :)

ΣΠΟΡΟΣ είπε...

Και μετά ήρθαν τα emo...χαχαχαχχα