Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Εργασία και χαρά

Έπιασα δουλειά. Γι' αυτό χάθηκα. Όχι, δεν είναι δικαιολογία. Απλώς απορροφήθηκα από το καινούριο και όμορφο συγχρόνως.
Αλλά ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή...
Εκεί που είναι 5 το πρωί και χτυπιέσαι με ροκές σ' ένα μπαρ, σκάει ένας γνωστός σου και σου προσφέρει δουλειά στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Τρελός είσαι να πεις όχι; Ε δε λες! Και πήγα. Και γούσταρα πάρα πολύ! Και ένα μήνα μετά γουστάρω ακόμη πιο πολύ!
Εργασία και χαρά λοιπόν. Μοντάζ, σκηνοθεσίες και τα τοιαύτα...
Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το control όπου κάθεται σκηνοθέτης, γραφίστας και ηχολήπτης και κάνουν τα απαραίτητα για να βγει ένα live. Η consola του σκηνοθέτη έχει τόσα απίστευτα πολλά κουμπάκια, που μέσα στον υπέροχο μπλε φωτισμό του δωματίου λαμπυρίζουν. Σαν μικρό παιδάκι που βρήκε καινούριο παιχνίδι νοιώθω! Και είναι γαμάτα που μπορώ και το νοιώθω αυτό στην δουλειά.
Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να αποξενωθώ λίγο από όλα και να πάθω αυτό που λέει ο λάος ότι η δουλειά έφαγε τον αφέντη, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ που πρόκειται για δουλειά και όχι για δουλεία... χε!
Υπόσχομαι να επανέλθω σύντομα σε πιο εβδομαδιαία, αν όχι καθημερινή βάση.

16 σχόλια:

An-Lu είπε...

Καλή Αρχή και μη σε νοιάζει!



Εμείς κάπου εδώ γύρω θα είμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Eπιτελους...you are back...χαιρομε να μαθαινω νεα σου...στειλε κανα mail....
O κρυφος θαυμαστης σου
Alex

Stasym είπε...

Χμ... δεν μας τα λες καλά, μανικάκι... Ο ενθουσιασμός για μια καινούρια ενασχόληση, είτε είναι επάγγελμα, είτε χόμπι, είτε έρωτας, περνά ύστερα από μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να διαπιστώνεις βαρύγδουπα ότι δεν πρόκειται για δουλεία... Αυτό αφ' ότου περάσει ο ενθουσιασμός! Κατά τα άλλα, καλή αρχή και μακάρι να υπήρχαν παντού τέτοια ενθουσιώδη μανίκια!

manikaki είπε...

An-lu,
ευχαριστώ για τις ευχές της καλής αρχής και θα προσπαθήσω να είμαι κι εγώ κάπου εδώ γύρω.. ;)

Αλέξανδρε,
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. Χαίρομαι όταν ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι κάπου εκεί έξω που αρέσκονται να με διαβάζουν.. :)


Stasym,
ξετρελάθηκα με τον όρο "ενθουσιώδη μανίκια"! Για την ακρίβεια με έπιασε γέλωτας σφοδρός και παραλίγο να πέσω από την καρέκλα.. χε χε!
Εντάξει, έχεις δίκιο σ' αυτά που λες, αλλά με ξέρεις, άμα πορώνομαι με κάτι καινούριο κολλάω...
Είναι σαν να έφαγα σήμερα μία τέλεια μακαρονάδα, ε, θα θέλω να την τρώω όλη την εβδομάδα, μέχρι να την βαρεθώ. Οκ, μπορεί να είναι και ατυχής παραλληλισμός, αλλά τούτη την έμπνευση είχα τώρα.. χε!

Ανώνυμος είπε...

Ante..ki otan se plirwsoun..poios se pianei???
Somebody

Κώστας είπε...

"Εκεί που είναι 5 το πρωί και χτυπιέσαι με ροκές σ' ένα μπαρ, σκάει ένας γνωστός σου και σου προσφέρει δουλειά στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι."

Από την στιγμή ρε manikaki που είχες την ψυχική ηρεμία στις 5 το πρώι να μιλήσεις για δουλειά και την άλλη μέρα το μεσημέρι που ξύπνησες να θυμάσαι ότι το προηγούμενο βράδυ μίλησες εκτός των άλλων για δουλειά....σε χαίρομαι!!

manikaki είπε...

Somebody,
η αλήθεια είναι ότι όταν αρχίσουν να με πληρώνουν, το μόνο που θα αλλάξει θα είναι ότι θα υπάρχει χειροπιαστό αντίκτυπο της εργασίας μου και ακόμη πιο βασικό, δεν θα χρειάζεται πλέον να λέω την ατάκα που σιχαίνομαι περισσότερο: "μπαμπά.. λεφτά!".
(Σου στέλνω τα φιλιά μου γιατί κάπου πάει το μυαλό μου για το ποιος/α είσαι...)
Κώστα,
το σωστό να λέγεται, την επόμενη μέρα δεν ήμουν σίγουρη ότι αυτό συνέβη στην πραγματικότητα. Για να είμαι ειλικρινής, πριν πάρω τηλ για την δουλειά, ρώτησα έναν έναν από την παρέα που ήμασταν μαζί την προηγούμενη αν όλα αυτά τα έζησα όντως ή ήταν ένα όνειρο απατηλό.. χε χε..

Ανώνυμος είπε...

Kai gia pes...poios/a nomizeis pos eimai...??

Somebody

manikaki είπε...

Somebody,
Ωχ, τώρα ψύλλοι στ' αυτιά μου μπήκαν και μπερδεύτηκα, γιατί την ερώτηση τούτη δεν την περίμενα...
Έλα πες μου ποιος είσαι και υπόσχομαι να μην το μάθει κανείς άλλος! χε...

Ανώνυμος είπε...

Aaa,manikaki prepei na peis pou pige to mualo sou...Den einai swsta pragmata auta...Ante pes an kai nomizw oti 8a kaneis la8os...Perimenw...
Somebody

manikaki είπε...

Είσαι μια ντίβα ταπεινή που δεν δέχεται για κανένα λόγο να την αγγίξουν τα φώτα της μπλογκικής δημοσιότητας...
Το πέτυχα;; χεχε..

Ανώνυμος είπε...

Xmmm,den to xw akoma.... Loipon, stoixio:To onoma mou ksekinaei me to gramma P kai teliwnei me to gramma O!
Gia na se dw twra...

manikaki είπε...

Somebody,
λίγο περίεργο να μου λες ότι τελειώνει το όνομά σου σε Ο και όχι σε Σ για παράδειγμα..
Όπως και να 'χει, επειδή δεν θέλω να κάνω λάθος εκτιμήσεις, καλύτερα να μην το κουράσουμε άλλο και να μου εμπιστευθείς επιτέλους την ταυτότητά σου..
Περιμένω...

Ανώνυμος είπε...

Perimene...
Somebody

manikaki είπε...

Somebody, Βαρέθηκα...

Ανώνυμος είπε...

Pies mia coka-cola...
Somebody